gumipark.hu logó

Hírek


Forrás: Continental Hungary

A német vállalat négyévszakos gumiabroncsa a lehető legjobb vezethetőséget biztosítja minden időjárási körülmény esetén • Nagy futásteljesítmény és alacsony gördülési ellenállás magasabb biztonsági jellemzőkkel • Hatékony négyévszakos megoldás az összes hajtástípusú gépjárműhöz

Forrás: Marso,automotor.hu

Az ADAC nyári gumiabroncsteszt 50. évfordulója alkalmából 50 különböző típusú abroncsot tesztelt a legnépszerűbb 205/55 R16 V méretben. A tesztet kibővítették az életciklus-értékelés kategóriával, amely összefoglalja a környezetvédelmi és gazdasági szempontokat.


A Bridgestone a Lamborghini Huracán STO, EVO és Tecnica modellek után a Huracán Sterrato egyetlen és kizárólagos gumiabroncs-partnere: a vállalat a világ első, V10-es motorral és összkerékhajtással, terepjáró és téli felszereléssel ellátott szupersportkocsijához biztosítja az úttörő és egyedi Bridgestone Dueler All-Terrain AT002 gumiabroncsot.

Forrás: https://www.sos.hu/

A Gumipark Kft. társadalmi felelősségvállalás jegyében az idei évben az SOS Gyermekfalvak Alapítvány részére juttatott pénzadományt. Támogatásunkkal segítjük a hátrányos helyzetben lévő, családjuktól elszakítva felnövő gyermekek nevelését. Ezen adományozásnak ügyfelünkként Ön is részesévé vált! Köszönjük Önöknek a bizalmukat!

Forrás: http://www.automotor.hu/

A 195/65 R15 és 225/50 R17 méretben vizsgált 34 garnitúra közül a Goodride és a Linglong vizsgált abroncsai buktak meg, 7 abroncs végzett nagyon ajánlott minősítéssel.

Forrás: hvg.hu

Megjelent a Magyar Közlöny várva várt száma, így végre egészen pontosan megmondhatjuk, hogy mi is zár be hétfőtől.

Forrás: alapjarat.hu

Lassan kitavaszodik idehaza is, időszerű elkezdeni megtervezni a téli gumik lecserélését nyárira.

Forrás: hvg.hu

Az új címkék az eddigieknék több információval szolgálnak a gumikkal kapcsolatban. Az Európai Parlament és a Tanács 2020/740 rendelete alapján 2021. május 1-től új energiacímkékkel kell ellátni az EU-ban forgalomba kerülő személyautó gumiabroncsokat.

2020. február. 26.
Forrás: AutóMotor

Személyautó és SUV-abroncsokat teszteltek az ADAC, ÖAMTC klubok és partnereik, csak egy-egy garnitúrát kifogásoltak.

Forrás: Pirelli Magyarország

A Pirelli egyeztetve a Dorna WBSK szervezettel, a világbajnokság szervezőjével és Nemzetközi Motorkerékpáros Szövetséggel további 3 évvel meghosszabbította szerződését, így 2023-ig a Superbike Világbajnokság kizárólagos gumibeszállítója lett minden kategóriában.

Forrás: Totalcar

Egyesek az ideális megoldást, mások a spórolást, megint mások csak a veszélyt látják a négy évszakos gumikban. Kétségkívül megvannak az előnyei, de nagyon nem mindegy, melyiket szereljük az autónkra.

Forrás: National Geographic

Baráth Gábor használt kerékpár-, motor- és autógumik újrahasznosításával készíti köztéri alkotásait.

Forrás: Continental Magyarország

Kasztninak tolt bevásárlókocsik, hétvégi mazsolák nyomai az autón, és persze mindez (általában) következmények nélkül. Mit szólnál, ha az autód egyből lefotózná az egészet, és elküldené a telefonodra? A Continental megcsinálta!

Forrás: bdpst24.hu

Rangos elismerés a német Sportauto olvasóitól, 10 másik abroncsgyártót utasított maga mögé a Continental

Forrás: https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeug/reifen/sommerreifentest-2018/

A Nyár nem múlt el nyomtalanul a következőkben olvashatják az idei év teszteredményeit.   


2017-ben több autóklub és autós szaklap is külön foglalkozott az egyre népszerűbb négyévszakos  gumiabroncsok tesztelésével. Erről állítottuk össze egy összefoglalót. Összességében elmondható, hogy a prémium márkák termékei nem adnak okot a csalódásra, de találhatunk hasonló teljesítménnyel a minőségi abroncsok között is számunkra megfelelőt.


Több cég, illetve autós szaklap foglalkozik a gumiabroncsok tesztelésével, amelyek olykor eltérő eredményeket hoznak nyilvánosságra. Szeretnénk egy kicsit összefoglalni, hogy a tesztelők között mely abroncsok emelkednek ki teljesítményükkel és melyek azok, akik meglepetést okoztak! Kezdjük a legnépszerűbb tesztelőnkkel, aki talán a legnagyobb nyilvánosságnak örvend. A német autóklub (ADAC) már több évre visszamenőleg minden évben teszteli a gumiabroncs gyártók termékeit.


A Gumipark Kft. társadalmi felelősségvállalás jegyében az idei évben a Bagázs Közhasznú Egyesületnek juttatott pénzadományt.  Támogatásunkkal segítjük a hátrányos helyzetben lévők társadalmi és munkaerőpiaci integrációját.    Ezen adományozásnak ügyfelünkként Ön is részesévé vált! Köszönjük Önöknek a bizalmukat!

2017. március. 7.
Forrás: Autoblid, Jogumi.blog.hu

A legjobb húsz nyári abroncs – féktáv szerint Még tavasz sincs, de az AutoBild már bejelentette, melyik nyári abroncsokat fogja tesztelni. A 225/50 R 17 méretű tesztelendők kiválasztása úgy történt, hogy a magazin megmérte 52 abroncsmodell féktávját vizes úton 80 kilométeres, száraz aszfalton pedig 100 kilométeres sebességnél.

2017. február. 24.
Forrás: Autónavigátor

Új nyárigumi teszttel jelentkezik az ADAC, immár sokadik alkalommal, a 2017-es nyári gumiabroncsokat vizsgálva.


A Gumipark Kft. társadalmi felelősségvállalás jegyében az idei évben a Fóti Gyermekközpontnak juttatott pénzadományt. Támogatásunkkal közel 150 családját nélkülöző gyermek karácsonyi ünnepét teszik szebbé.

Forrás: Gumipiacmagazin

A hatósági szakértők ajánlásával!

Forrás: Gumipiacmagazin

Az iparág legrangosabb elismerését a Bridgestone azzal érdemelte ki, hogy elsőként fejlesztett ki olyan gumiabroncsot, amelynek kaucsuk összetevőjét a guayule sivatagi cserjéből nyerte;valamint a fenntarthatóság jegyében az észak-karolinai abroncsgyártó üzeme megkapta a nulla hulladék minősítést (vagyis minimalizálja és teljesen újrahasznosítja a gyártás során keletkezett hulladékot).

2016. március. 9.
Forrás: Autónavigátor, Michelin

2016. március 1-jén újra TV kampányt indít a Michelin, mely az egyik legkedveltebb európai márka

2016. március. 4.
Forrás: Autónavigátor

Az ADAC már nemrégiben megjelentette idei nyárigumitesztjét. Két méretben, összesen 32 garnitúrát vizsgáltak meg.

Forrás: Gumipiac magazin

A Vredestein cég a négyévszakos gumik gyártásában szerzett 22 éves tapasztalata alapján méltán kiérdemli az „All Season technológia zászlóvivője” minősítést

Forrás: Totalcar - Stump András

Nehéz eldönteni, kinek higgyen inkább a tájékozott fogyasztó: a gyártóknak, amelyeknek már kötelező felcímkézniük a gumikat a teljesítményük szerint, vagy az ADAC-nak, amely tavaly csúnya csalós botrányba keveredett. A német autóklub idén mindenesetre merészet lépett: tesztjükben rendesen utánamentek az eco-gumis porhintésnek.

Forrás: ADAC

Immáron elérhetőek a 2015-ös ADAC nyári tesztek.

Forrás: Gumipiac

A Michelin idén két innovációs díjjal tért haza a Kölnben megrendezett Tire Technology Expo abroncsipari szakkiállításról.

Forrás: Gumipiac

Hazánk egyik gumiabroncs-forgalmazója, a Continental Hungaria Kft. legutóbbi fogyasztói magatartást vizsgáló kutatásából kiderül, hogy a magyarok többsége elsősorban az adott márka ismertségét, megbízhatóságát, és a gumiabroncs tulajdonságait veszi figyelembe a vásárlás során.


Már korábban is írtunk a DOT szám jelölésről, és a gumiabroncsok élettartamáról, de újra és újra felvetődik a kérdés, hogy a korábban gyártott abroncsok minősége nem romlik-e a tárolás ideje alatt. 


Közeledik a téli gumiabroncsok felszerelésének ideje, amit érdemes szakemberre bízni. Hogyan válasszunk szervizt? 9 +  1  pontban a lényeg..


• Az idei év első hét hónapjában 23,5%-kal növekedett a személyautó-abroncsok forgalma a tavalyi évhez képest..


A Continental elektronikai és abroncsmérnökeinek együttműködése tette lehetővé a forradalmian új technológia kifejlesztését 2017-ben jelenik meg az első sorozatgyártású járművekben a Continental intelligens abroncsnyomás-ellenőrző rendszere A rendszer az abroncs felfújása közben is képes lesz ellenőrizni a nyomást, valamint az autó túlterhelésére is figyelmeztet majd

Forrás: autonavigator

Két méretkategóriában idén is elkészítette nyárigumi-tesztjét az ADAC. Érdekes eredmény született: ami jó kicsiben, az nagyban közepes.

Forrás: holvezessek.hu

A Continental kiemelt figyelmet fordít a megújuló energiaforrásokból és az elhanyagolható mennyiségű fosszilis anyagokból készülő „zöld” abroncsok kifejlesztésére.

Forrás: a5.hu

A Pirelli szerint az új követelmények miatt szükség lesz a méretváltozásokra A Pirelli felvázolta jövőképét a következő évtizedre vonatkozó előírások alapján készített gumiabroncsokra. Ez alapján az eddigiekkel szemben jóval keskenyebb, de a mai szuper sportautókat is megszégyenítő, akár átlagosan 21 colos kerékátmérőre is számíthatunk, amire az uniós rendelkezések miatt kényszerülnek a gyártók.

Forrás: autopro.hu

Az autóiparban mutatkozó válság ellenére jól teljesítenek a nagy gumiabroncsgyártók, elsősorban a feltörekvő piacok előretörése, illetve a speciális autógumik keresletének a növekedése miatt.

Forrás: gumipiacmagazin.hu

Menkó Illés a Continental műszaki szakértője szerint több tévhit is él a köztudatban a gumiabroncsok felhasználása kapcsán.

Forrás: mti

Kiemelt jelentőségűvé nyilvánította a kormány a Bridgestone tatabányai gumiabroncsgyártó üzemének beruházásával összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket.

Forrás: vezess.hu

60 éve készült el a Continental első téli abroncsa, ennek kapcsán a gyártó összefoglalta, mit is érdemes tudni a téli időszakra kifejlesztett gumikról. Keverék, mintázat, sebesség.Achilles téligumi | Achilles nyárigumi | Aeolus téligumi | Aeolus nyárigumi | Altenzo téligumi | Altenzo nyárigumi | Annaite téligumi | Annaite nyárigumi | APLUS téligumi | APLUS nyárigumi | Apollo téligumi | Apollo nyárigumi | Atlas téligumi | Atlas nyárigumi | Atturo téligumi | Atturo nyárigumi | Austone téligumi | Austone nyárigumi | Avon téligumi | Avon nyárigumi | Barum téligumi | Barum nyárigumi | Bfgoodrich téligumi | Bfgoodrich nyárigumi | Blacklion téligumi | Blacklion nyárigumi | Bridgestone téligumi | Bridgestone nyárigumi | Cachland téligumi | Cachland nyárigumi | Ceat téligumi | Ceat nyárigumi | Chengshan téligumi | Chengshan nyárigumi | ChengShin téligumi | ChengShin nyárigumi | Compasal téligumi | Compasal nyárigumi | Compass téligumi | Compass nyárigumi | Continental téligumi | Continental nyárigumi | Cooper téligumi | Cooper nyárigumi | Dayton téligumi | Dayton nyárigumi | Debica téligumi | Debica nyárigumi | Deli téligumi | Deli nyárigumi | Delinte téligumi | Delinte nyárigumi | Dextero téligumi | Dextero nyárigumi | Diplomat téligumi | Diplomat nyárigumi | Dneproshina téligumi | Dneproshina nyárigumi | Dunlop téligumi | Dunlop nyárigumi | Duraturn téligumi | Duraturn nyárigumi | EP Tyre téligumi | EP Tyre nyárigumi | Eurogrip téligumi | Eurogrip nyárigumi | Evergreen téligumi | Evergreen nyárigumi | Falken téligumi | Falken nyárigumi | Firemax téligumi | Firemax nyárigumi | Firestone téligumi | Firestone nyárigumi | Fortuna téligumi | Fortuna nyárigumi | Fortune téligumi | Fortune nyárigumi | Fulda téligumi | Fulda nyárigumi | General téligumi | General nyárigumi | General Tire téligumi | General Tire nyárigumi | Gislaved téligumi | Gislaved nyárigumi | Giti téligumi | Giti nyárigumi | Goodride téligumi | Goodride nyárigumi | Goodyear téligumi | Goodyear nyárigumi | Gremax téligumi | Gremax nyárigumi | GRIPMAX téligumi | GRIPMAX nyárigumi | GT Radial téligumi | GT Radial nyárigumi | Habilead téligumi | Habilead nyárigumi | Haida téligumi | Haida nyárigumi | Hankook téligumi | Hankook nyárigumi | Heidenau téligumi | Heidenau nyárigumi | Hifly téligumi | Hifly nyárigumi | Imperial téligumi | Imperial nyárigumi | Infinity téligumi | Infinity nyárigumi | Interstate téligumi | Interstate nyárigumi | Kenda téligumi | Kenda nyárigumi | King-meiler téligumi | King-meiler nyárigumi | Kingstar téligumi | Kingstar nyárigumi | Kleber téligumi | Kleber nyárigumi | Kormoran téligumi | Kormoran nyárigumi | Kumho téligumi | Kumho nyárigumi | Landsail téligumi | Landsail nyárigumi | Lanvigator téligumi | Lanvigator nyárigumi | Lassa téligumi | Lassa nyárigumi | Laufenn téligumi | Laufenn nyárigumi | Leao téligumi | Leao nyárigumi | Linglong téligumi | Linglong nyárigumi | Malatesta téligumi | Malatesta nyárigumi | MALHOTRA téligumi | MALHOTRA nyárigumi | Matador téligumi | Matador nyárigumi | Maxtrek téligumi | Maxtrek nyárigumi | Maxxis téligumi | Maxxis nyárigumi | Mazzini téligumi | Mazzini nyárigumi | Metzeler téligumi | Metzeler nyárigumi | Michelin téligumi | Michelin nyárigumi | Minerva téligumi | Minerva nyárigumi | Mirage téligumi | Mirage nyárigumi | Mitas téligumi | Mitas nyárigumi | Momo téligumi | Momo nyárigumi | Nankang téligumi | Nankang nyárigumi | Nexen téligumi | Nexen nyárigumi | Nitto téligumi | Nitto nyárigumi | Nokian téligumi | Nokian nyárigumi | Nordexx téligumi | Nordexx nyárigumi | Novex téligumi | Novex nyárigumi | Onyx téligumi | Onyx nyárigumi | Orium téligumi | Orium nyárigumi | Ovation téligumi | Ovation nyárigumi | Petlas téligumi | Petlas nyárigumi | Pirelli téligumi | Pirelli nyárigumi | Platin téligumi | Platin nyárigumi | Pneus Ovada téligumi | Pneus Ovada nyárigumi | POINT S téligumi | POINT S nyárigumi | Powertrac téligumi | Powertrac nyárigumi | PREMIORRI téligumi | PREMIORRI nyárigumi | Radar téligumi | Radar nyárigumi | RAPID téligumi | RAPID nyárigumi | Riken téligumi | Riken nyárigumi | Roadhog téligumi | Roadhog nyárigumi | Rotalla téligumi | Rotalla nyárigumi | Royal Black téligumi | Royal Black nyárigumi | Sailun téligumi | Sailun nyárigumi | Satoya téligumi | Satoya nyárigumi | Sava téligumi | Sava nyárigumi | Sebring téligumi | Sebring nyárigumi | SEIBERLING téligumi | SEIBERLING nyárigumi | Semperit téligumi | Semperit nyárigumi | Speedways téligumi | Speedways nyárigumi | Sportiva téligumi | Sportiva nyárigumi | Star Performer téligumi | Star Performer nyárigumi | Starfire téligumi | Starfire nyárigumi | STRIAL téligumi | STRIAL nyárigumi | Sumitomo téligumi | Sumitomo nyárigumi | SUN-F téligumi | SUN-F nyárigumi | Sunfull téligumi | Sunfull nyárigumi | Superia téligumi | Superia nyárigumi | Taurus téligumi | Taurus nyárigumi | Tigar téligumi | Tigar nyárigumi | Tomket téligumi | Tomket nyárigumi | Torque téligumi | Torque nyárigumi | Tourador téligumi | Tourador nyárigumi | Toyo téligumi | Toyo nyárigumi | Tracmax téligumi | Tracmax nyárigumi | Triangle téligumi | Triangle nyárigumi | Tristar téligumi | Tristar nyárigumi | Unigrip téligumi | Unigrip nyárigumi | Uniroyal téligumi | Uniroyal nyárigumi | Vee Rubber téligumi | Vee Rubber nyárigumi | Viking téligumi | Viking nyárigumi | Vredestein téligumi | Vredestein nyárigumi | WANDA TYRE téligumi | WANDA TYRE nyárigumi | Wanli téligumi | Wanli nyárigumi | Westlake téligumi | Westlake nyárigumi | Windforce téligumi | Windforce nyárigumi | Windpower téligumi | Windpower nyárigumi | Yokohama téligumi | Yokohama nyárigumi | Zeetex téligumi | Zeetex nyárigumi | Zeta téligumi | Zeta nyárigumi | Ziarelli téligumi | Ziarelli nyárigumi